Mindset!

Home  /  Mindset!

On juli 12, 2016, Posted by , By , , With No Comments

We hopen allemaal dat onze kinderen opgroeien tot sterke, zelfverzekerde, lieve en zorgzame volwassenen. Onze taak als volwassene is dat wij ze daar bij helpen dat te bereiken. De woorden die wij gebruiken om hen te stimuleren wordt later, maar ook direct al, hun eigen innerlijke stem.

Ieder kind wordt geboren met een sterke wil om te leren. Kinderen zijn dagelijks bezig met leren en doen dit vol overgave. Ze vinden het nooit te moeilijk, zijn niet bang om fouten te maken en geven niet op. Vreemd genoeg verdwijnt deze passie voor leren regelmatig en zijn er kinderen die hun motivatie lijken te verliezen wanneer het lastig wordt.

Dat kan op school zijn, wanneer ze daadwerkelijk worden aangesproken op hun talenten, maar ook bijvoorbeeld bij pianoles of turnen. Zolang alles goed gaat, blaken ze van zelfvertrouwen, maar wanneer ze uitgedaagd worden om het beste uit zichzelf te halen, haken ze het liefst zo snel mogelijk af. Hoe kan dat toch?

Misschien heb je al eens gehoord van mindset? Mindset is het Engelse woord voor ‘overtuiging’. Het staat voor de manier waarop kinderen (en volwassenen!) denken over zichzelf en in het bijzonder over hun intelligentie en kwaliteiten. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen een vaste mindset en een groeimindset.

Kinderen met een vaste mindset geloven dat hun persoonlijke eigenschappen vaststaan. Je bent met een bepaalde ‘hoeveelheid’ intelligentie en kwaliteiten geboren en daarmee zal je het de rest van je leven moeten doen. Kinderen met een groeimindset daarentegen geloven dat ze zichzelf steeds kunnen blijven verbeteren en ontwikkelen. Je talenten zijn slechts het startpunt; je kunt steeds blijven groeien door hard te werken en ervaring op te doen.

Wij als volwassenen kunnen kinderen helpen een groeimindset aan te leren of te behouden!

vaste mindset, fixed, kinderen, opvoeding, baby dekengroei mindset, fixed, kinderen, opvoeding, baby deken

 

Kijk vooral even op de website Platform Mindset voor meer informatie en handige tips! Je kan je ook aanmelden voor 12 gratis mindset kaartjes om jouw kind alvast te helpen een groeimindset aan te leren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *